052 / 776 131  •  052 / 776 349

Simpozij ‘Mediji i zdravlje’ Budućnost zdravstva-Grožnjan 23.-25.06.2017.
Utorak, 20 Lipanj 2017 09:18
Simpozij ‘Mediji i zdravlje’ Budućnost zdravstva-Grožnjan 23.-25.06.2017.

Poštovane/i,

zadovoljstvo nam je predstaviti Vam ovogodišnji simpozij Mediji i zdravlje koji se već jedanaest godina održava u okviru Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja. Simpozij Mediji i zdravlje te cijela Motovunska ljetna škola postali su kroz desetljeća djelovanja zaštitni znak Istarske županije, a zahvaljujući medijima prepoznatljiv brend među liječnicima i jedan on najvažnijih skupova vezan uz zdravstvo.

Organizatori tečaja su udruga Difrakcija i Hrvatsko novinarsko društvo -“ Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Misija tečaja je unaprijediti komunikaciju između zdravstvenih djelatnika, zdravstvenih političara i medija.

Skup je zamišljen kao vodeće mjesto za susret i predstavljanje gorućih tema u zdravstvu te otvorene rasprave o budućnosti zdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Na skupu svake godine sudjeluju ministri (najčešće zdravstva, ali i obrazovanja, socijalne skrbi, ili drugih sektora), ravnatelji zdravstvenih ustanova, vodeći hrvatski novinari koji prate zdravstvo iz svih medija te predstavnici farmaceutskog sektora, zdravstvene administracije i nevladinih udruga.

Simpozij Mediji i zdravlje, koji će se održati od 23. do 25. lipnja 2017. g. u Grožnjanu, bit će posvećen Budućnosti zdravstva u Republici Hrvatskoj, a krenut ćemo od sadašnjosti s posebnim osvrtom na financijski i kadrovski deficit kao trenutni goreći problem. Važan dio simpozija je prezentacija prijedloga reforme i promjena koje planira provesti Ministarstvo zdravstva kao odgovor na izazove vezane uz demografsko, epidemiološko i gospodarsko stanje nacije u skorijoj budućnosti. Sagledat ćemo i izazove institucija koje obrazuju nove naraštaje zdravstvenih djelatnika. Kao šlagvort u blisku budućnost dobit ćemo uvid u osnove personalizirane medicine tj. usklađivanje lijekova s genetskim kodom, a predstavnici proizvođača originalnih lijekova predstaviti će nam tzv. serijalizaciju lijekova odnosno sustav usklađen s EU direktivom koji će omogućiti praćenje baš svake kutijice lijeka od same tvornice skroz do krajnjeg korisnika, oboljele osobe.

U okviru programa o zdravstvenoj komunikaciji prezentirat će se primjeri uspješnih javno-zdravstvenih kampanja te će se održati radionica na temu kako koristiti društvene mreže u promociji zdravstvenih institucija

U nastavku Vam šaljemo 1. najavu simpozija Mediji i zdravlje 2017 te se nadamo da ćete biti u mogućnosti sudjelovati.

S poštovanjem,

Doc.dr.sc. Tea Vukušić Rukavina
Tamara Marinković
Doc.dr.sc. Ognjen Brborović
direktori simpozija Mediji i zdravlje

IZVOR: http://btravel.pro/hr/kongresi/2017/simpozij-mediji-zdravlje-buducnost-zdravstva/

 

Preuzimanje priloga:

Upit

Upišite ime i prezime

Upišite email adresu

Upišite poruku

Prepišite znakove Refresh Pogrešan unos

Morate prihvatiti GDPR prije slanja upita

Kontaktirajte nas - adresa dole

Općina - Comune di: Grožnjan  Grisignana

Umberta Gorjana 3
GROŽNJAN-GRISIGNANA

Tel: 052 / 776 349
Tel:  052 / 776 131
Fax:  052 /721 131

opcina@groznjan-grisignana.hr
pisarnica@groznjan-grisignana.hr

Redovno vrijeme za rad sa strankama

OPĆINSKI NAČELNIK/JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

ponedjeljak   8:30-13:30
utorak   15:00-17:00
srijeda   8:30-13:30
petak    8:30-13:30

 


Komunalni redar - Vigile Comunale
Tel: 095 / 335 99 62

 ©: Općina • Comune di: Grožnjan -  Grisignana, Izrada: Studio WEB ART