052 / 776 131  •  052 / 776 349

Javni poziv za uključivanje u projekt EcoDomus
Martedì, 06 Giugno 2017 07:42
Javni poziv za uključivanje u projekt EcoDomus

 

Upravni odjel za turizam Istarske županije je objavio Javni poziv za uključivanje u projekt certificiranja Eco-friendly smještaja u Istri

Jedan od općih ciljeva Upravnog odjela za turizam Istarske županije je održivi razvoja turizma u Istri, te razvoj Istre kao kvalitetne turističke destinacije. Na tragu tih ciljeva, koji se temelje na Master planu razvoja turizma Istre 2015. - 2025., pokrenut je novi projekt EcoDomus. Nastavak je to aktivnosti vezanih za diversifikaciju privatnog smještaja u Istarskoj županiji, koje su započete s projektom Istra Bike&Bed, a nastavljaju se s projektom EcoDomus kojim se potiču privatni iznajmljivači da svoje sadržaje i usluge prilagode i nude gostima na odgovoran i održiv način.

EcoDomus je usmjeren ka malim turističkim smještajnim objektima, koji su kategorizirani kao kuče za odmor ili kao apartmani (isključivo ukoliko cijelim objektom u kojem se nalaze upravlja ista osoba) ukupnog kapaciteta najviše 30 ležajeva, koji se iznajmljivanjem bave najmanje 2 godine i registrirani su za cjelogodišnje poslovanje. Također, prilikom odabira objekta za uvrštenje u projekt, prednost će imati iznajmljivači iz onih sredina u kojima se već provodi sustavno selektivno prikupljanje i zbrinjavanje otpada. U sklopu projekta EcoDomus, kroz kriterije ulaska i dobivanje markice, vrednuju se lokalne vrijednosti kroz Informiranje gostiju o lokalnoj kulturno-povijesnoj baštini, Informiranje gostiju o lokalnim prirodnim vrijednostima, sadržajima i događanjima, uređivanje okoliša autohtonim biljnim vrstama, promocija tradicionalnih proizvoda i suvenira, informiranje gostiju o mogućnostima učenja i/ili sudjelovanja u tradicijskim obilježjima, promocija lokalne kuhinje i tipičnih prehrambenih proizvoda itd. 

Na web stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr, nalaze se kriteriji i sve ostale informacije za dobivanje markice EcoDomus.

 

 

 

Domanda

Invalid Input

Please let us know your email address.

Please let us know your message.

Digita i caratteri Refresh Invalid Input

Invalid Input

da se moji osobni podaci pohrane u Općini Grožnjan - Comune di Grisignana i da se koriste za slanje odgovora .Više možete pročitati u Zaštita osobnih podataka.

Contattaci

Općina - Comune di: Grožnjan  Grisignana

Umberta Gorjana 3
GROŽNJAN-GRISIGNANA

Tel: 052 / 776 349
Tel:  052 / 776 131
Fax:  052 /721 131

opcina@groznjan-grisignana.hr
info@groznjan-grisignana.hr

Orario di lavoro per i clienti

SINDACO/DIPARTIMENTO AMMINISTRATIVO UNICO

lunedì                  8:30-13:30
martedì              15:00-17:00
mercoledì             8:30-13:30
venerdì                8:30-13:30

 ©: Općina • Comune di: Grožnjan -  Grisignana, Izrada: Studio WEB ART