052 / 776 131  •  052 / 776 349

Šumski pjesnici 2017
Lunedì, 31 Luglio 2017 10:26
Šumski pjesnici 2017

Sedmi put za redom, i ovog se kolovoza u šumi nedaleko od Grožnjana održava neobično čitanje poezije - susret šumskih pjesnika.

Tema ovog susreta veže se uz ideju povratka prirodi i suživota s njom, kao i održivog korištenja prirodnih resursa i ekološki osviještenog načina života. Pomak u ruralnu sredinu jedna je od njegovih najvećih prednosti i zanimljivost koja ga razlikuje od ostalih pjesničkih manifestacija u zemlji i inozemstvu. Upravo zbog toga čitanje se odvija bez mikrofona i umjetne rasvjete, a proplanak je prigodno osvijetljen krijesom, lučicama i bakljama...

U ovom nevjerojatnom ambijentu netaknute prirode dosad su nastupila brojna poznata imena iz zemlje i inozemstva: Dorta Jagić, Ana Brnardić, Dinko Telećan, Neven Ušumović, Marco Fazzini, Tishani Doshi, Steve J. Fowler, Tomica Bajsić, Damir Šodan itd. Susret organizira Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika u suradnji s Općinom Grožnjan, a pokrenuli su ga pjesnikinja i prevoditeljica Maja Klarić te pustolov i hodač Goran Blažević koji je nedavno ponio dvije važne nagrade na Festivalu putnika u Šibeniku.

Posebnost ovogodišnjeg programa, osim zanimljivih imena na popisu gostiju, jest i to što je dodatno proširen i obogaćen popodnevnom radionicom i večernjim glazbenim programom.

PROGRAM

Poslijepodnevna radionica "Blackout poetry" počinje u 18 h, a vodit će je Maja Klarić. Tehnikom "pronalaženja poezije" posjetitelji će na jednostavan način moći kreirati vlastitu poeziju iz već postojećih tekstualnih materijala kojom će se dodatno ukrasiti prostor prije čitanja. Sudjelovanje je besplatno, a materijale za radionicu osigurava organizator.

Kad se spusti mrak, u 21h započinje čitanje poezije uz krijes. Od domaćih gostiju, osim Davora Gašpića i Ivana Vukovića, nekima dobro poznatog i iz hip hop benda Sinestet, gostuje i Ingrid Divković, riječanka književnica i blogerica koja se proslavila svojevrsnim poetskim priručnikom "Knjiga za Divlju Ženu".

Iz Mađarske već tradicionalno dolazi  Tibor Weiner Sennyey koji je šumske pjesnike proširio i van granica naše zemlje, postavivši i pokretnu knjižnicu kakva se nalazi i u Butorima na brdo nedaleko od Budimpešte. Tu su još i Željka Vujaković, slovačko-hrvatska pjesnikinja te gost iz Italije, Renzo Furlano.

U nastavku programa gostuje zanimljiv etno bend iz Rijeke - Če bo bo, Če na na - koji će održati prigodnu svirku, a pratit će i samo čitanje poezije. Radi se o peteročlanom bendu iz Rijeke i Varaždina koji svira vlastite prepjeve tradicionalnih napjeva iz Hrvatske (međimurske, podravske), Makedonije, Srbije, romske tradicionalne napjeve i Bosne (sevdalinke). Osim djelovanja u bendu, njegovi članovi su angažirani u promidžbi etno glazbe u raznim projektima (etno skupina Veja) te psychodelic i experimental rock (Wuna).

Pozivamo posjetitelje ne samo da prisustvuju ovom neobičnom druženju u prirodi već da mu se i pridruže - čitanjem vlastite poezije u večernjem nastavku programa ili sudjelovanjem u svirci. Ponesite pokoju pjesmu, instrument koji volite svirati i dekicu na kojoj se možete opustiti, uživajući u ovoj izuzetnoj šumsko-poetskoj pustolovini.

 

Download allegati:

Domanda

Invalid Input

Please let us know your email address.

Please let us know your message.

Digita i caratteri Refresh Invalid Input

Invalid Input

da se moji osobni podaci pohrane u Općini Grožnjan - Comune di Grisignana i da se koriste za slanje odgovora .Više možete pročitati u Zaštita osobnih podataka.

Contattaci

Općina - Comune di: Grožnjan  Grisignana

Umberta Gorjana 3
GROŽNJAN-GRISIGNANA

Tel: 052 / 776 349
Tel:  052 / 776 131
Fax:  052 /721 131

opcina@groznjan-grisignana.hr
info@groznjan-grisignana.hr

Orario di lavoro per i clienti

SINDACO/DIPARTIMENTO AMMINISTRATIVO UNICO

lunedì                  8:30-13:30
martedì              15:00-17:00
mercoledì             8:30-13:30
venerdì                8:30-13:30

 ©: Općina • Comune di: Grožnjan -  Grisignana, Izrada: Studio WEB ART